Spinatlasagne
27. september 2022
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: columbus leth
Sæt en grøn og mættende lasagne på bordet. Spinatlasagne er uden kød.
Ingredienser
Sådan gør du
Smelt smørret i en gryde ved svag varme, og pisk melet i, til alle klumper er væk. Tilsæt mælk lidt ad gangen, og kog op under konstant omrøring.
Bland den frosne spinat i saucen, og lad den småkoge, til spinaten er tøet op. Tag gryden af varmen, og tilsæt fintrevet parmesan. Smag til med fintrevet citronskal, muskatnød, salt og peber.
Tænd ovnen på 200°. Skær eller klip lasagnepladerne til, så de passer til dit ovnfad. Riv mozzarellaosten i mindre stykker.
Smør et tyndt lag spinatsauce i bunden af fadet. Læg et lag lasagneplader ovenpå, og fortsæt med at bygge lasagnen op med skiftevis spinatsauce og lasagneplader. Slut af med mozzarella.
Dæk fadet med alufolie, og sæt det i ovnen i 25 minutter. Fjern alufolien, og bag lasagnen i yderligere ca. 10 minutter, til den er gylden på toppen.
Skyl og slyng salaten, og anret den på et fad sammen med små, halverede tomater. Dryp olie og eddike over salaten, og krydr med salt og peber. Fordel høvlet parmesan på toppen.
Servér spinatlasagnen med tomatsalat og brød.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk