Spinatboller
29. juni 2023
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Betina Hastoft
Spinatboller er en fantastisk måde at få spinat på! De saftige boller er perfekte til madpakken, som mellemmåltid eller som tilbehør til aftensmaden.
Bemærk
Hævetid i alt: 1½ time.
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl spinaten. Bring 2 dl vand i kog i en gryde. Tilsæt spinaten, og lad den dampe, til den falder sammen. Blend grydens indhold i en blender, til du får en grøn pasta.
Rør gæren ud i resten af vandet i en skål. Tilsæt yoghurt, spinatblandingen, fuldkornsmel og salt. Rør det sammen, og lad det hvile i 15 minutter.
Rør hvedemel i lidt ad gangen, og ælt dejen godt igennem – den skal være en anelse klistret. Lad dejen hæve i 45 minutter.
Vend forsigtigt dejen ud på et meldrysset bord, og pas på ikke at slå luften ud. Del dejen i 14 lige store stykker, evt. med en dejskærer.
Form dejstykkerne til boller, og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Lad dem efterhæve i 30 minutter.
Tænd ovnen på 230° varmluft. Bag bollerne i ovnen i 15-20 minutter, til de er gyldne og sprøde. Afkøl bollerne let på en bagerist, men servér dem gerne friskbagte og lune.
Tip!
For en sprødere bolle, kan du lave damp til bagningen: Stil et lille ovnfast fad i bunden af ovnen, og lad ovnen varme op til den ønskede temperatur. Stil bagepladen med bollerne ind i ovnen, når den er helt varm, og smid en lille sjat vand ned i fadet. Luk straks ovnlågen.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk