Spidskålssalat med persille-hummus og mandler
17. maj 2022
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Betina Hastoft
Den mættende frokostsalat med knasende kål og cremet hummus er let at tage med på tur i madpakken eller ud i det blå.
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl og afdryp kikærterne (gem halvdelen til servering). Skyl persillen, og nip bladene af. Pil hvidløget.
Hæld det hele i en blender sammen med spidskommen og tahin, og kør til en cremet konsistens. Smag hummussen til med citronsaft, salt og peber.
Skyl spidskålen, og snit den fint. Skyl og tør spinaten, og hak den groft. Skyl æblet, og skær det i små tern.
Vend æbleternene i en blanding af citronsaft og olie i en skål. Tilsæt spidskål og spinat, og krydr med salt og peber.
Hak mandlerne groft. Læg hummus i bunden af 2 glas, og fyld derefter op med de gemte kikærter og salat. Drys mandler på toppen.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk