Spidskålssalat med melon og ost
30. juli 2019
af
Mikkel Karstad.
Foto: Aller Media
Denne spidskålssalat har den helt rette kombination af sprødt, blødt og spicy. Salaten består nemlig, udover spidskål, af agurk, melon og queso fresco.
Ingredienser
Sådan gør du
Skær spidskålen ud i grove stykker, skyl dem igennem i koldt vand, og dryp dem grundigt af.
Skræl agurken og melonen, flæk og skrab kernerne ud med en ske. Skær agurken og melonen ud i grove stykker, og bland dem.
Hæld saften fra alle limefrugter og fintrevet skal fra halvdelen op i en skål sammen med olie, salt, peber. Tilsæt fintskåret chili uden kerner, og rør sammen til en vinaigrette.
Hæld vinaigretten over spidskålen, agurken og melonen, og vend det grundigt rundt. Drys til sidst med basilikum og queso fresco.
Servér straks. Spises som en lille selvstændig forret eller som garniture til grillet fisk og fjerkræ.
Tip!
Hvis ikke den mexicanske queso fresco er til at skaffe, kan ricotta eller feta sagtens fungere som erstatning.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk