Spidskålssalat med hindbær og kærnemælksdressing
21. juli 2022
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Peter Kam
Den lette og friske salat er skøn som tilbehør til sommerens grillmad. Tilsæt også f.eks. friskbælgede ærter.
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl og snit spidskålen fint, og kram kålen mellem hænderne, så den bliver lidt mør.
Skyl aspargesene, og knæk den nederste, træede ende af. Skær aspargesene i mindre stykker på skrå.
Skyl hindbærrene, og hak nødderne groft.
Pisk kærnemælk og yoghurt sammen i en skål. Tilsæt sukker og citron, og pisk igen, til sukkeret er opløst.
Skyl og hak dilden fint, tag lidt fra til pynt, og rør resten i dressingen. Vend ca. halvdelen af dressingen sammen med spidskål og asparges, og anret salaten på et fad.
Fordel hindbær og grofthakkede cashewnødder over salaten, og drys med lidt dild. Servér resten af dressingen i en skål.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk