Spidskålssalat med blomkål, æbler og brombær
30. november 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Salaten med spidskål, blomkål, æbler og brombær byder på alt fra syrligt til sødt, fra sprødt til blødt og fra violet til grønt, så den tilfredsstiller både øjne og mave.
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl spidskålen, og snit den fint. Rens blomkål, og skær den i små, mundrette buketter.
Skyl og hak persille groft. Skyl æblet, og skær det i små tern.
Bland spidskål, blomkål, persille og æbler sammen i en skål.
Rør olie, citronsaft, honning og sennep sammen i en skål, og krydr med salt og peber.
Vend dressingen sammen med salaten.
Skyl brombær. Hak hasselnødder groft.
Anret salaten i en skål, og pynt med brombær og hasselnødder.
Tip!
Lilla blomkål får sin farve fra anthocyaniner, som er et naturligt farvestof. Stoffet kan farve både rødt og blåt afhængigt af, hvor sur eller basisk jorden er.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk