Spicy tomatsuppe med mozzarella og basilikum

28. april 2022 af .

Foto: Lene Samsø

Når du blander aubergine i suppen, bliver den ekstra tyk og cremet. Er du vild med chili, smider du bare en ekstra i ovnen.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 250° med grilleffekt. Skyl tomaterne, skær dem i halve, og læg dem med skærefladen opad på en bageplade med bagepapir. Skyl peberfrugt og chilier, og læg dem hele ved siden af sammen med hvidløgsfed i skal.
Skær løgene i halve, og læg dem med skærefladen opad. Skyl auberginen, skær den over på langs, rids kødet med en skarp kniv, og læg dem på bagepapiret med skærefladen opad. Dryp tomater, løg og aubergine med olie. Krydr tomaterne med plukket timian, sukker, salt og peber.
Bag alle grøntsagerne under grillen i den varme ovn i 6-12 minutter. Vend peberfrugt og chili undervejs, så de bliver grillet over det hele. Tag grøntsagerne ud, efterhånden som de er møre. Først tomater, dernæst løg, hvidløg, chili og peberfrugt og til sidst aubergine.
Varm de mosede tomater sammen med tomatjuice i en gryde. Hæld dem i en blender sammen med de bagte tomater, peberfrugt uden kerner og stilk, chili uden stilk (og evt. uden frø) og løg uden skal.
Klem hvidløgene ud af skallen, og skrab auberginekødet fra skallen, og hæld begge dele i blenderen. Blend til en fin eller rustik suppe, efter smag. Smag til med salt og peber.
Anret suppen i dybe tallerkener. Top med brud af mozzarella og plukket basilikum. Dryp med olie, og krydr med friskkværnet peber. Servér straks, evt. med brød.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar