Spicy svinekød med merian
Merian er en meget aromatisk krydderurt, der især går godt med svinekød og grøntsagsretter.

31-60 min.
(0)
31. maj 2018 af Susanne PalmqvistFoto: Henrik Freek
Ingredienser
personer
- nakkekoteletter
- 4
- rødløg
- 1
- merian
- 2 spsk.
- grill-rub (fx South African Beef Rub fra asaspice.dk eller Santa Maria Steak Rub)
- 2 spsk.
- peber
- smagsneutral olie til stegning
- 2 spsk.
- salt
- citronsaft
- 2 spsk.
- cherrytomater
- 400 g
- tørrede, sorte oliven
- 1 dl
Bønnesalat
- grønne bønner
- 350 g
- krølsalater
- 1
- olivenolie
- 2 spsk.
- vineddike
- 1 spsk.
- dijonsennep
- 1 tsk.
- salt
- peber
Til servering
- godt brød
- 4 skiver
Sådan gør du
Skær kødet i ret store tern. Hak rødløget, og bland det med halvdelen af den hakkede merian, grill-rub og kværnet peber i en skål. Vend kødet i krydderblandingen, og lad det evt. trække 1 time på køl.
Varm olien op i en dyb pande, og brun kødet godt under omrøring.
Krydr med salt, og dryp citronsaft over. Tilsæt tomater og oliven. Dæmp varmen, og lad det simre 15-20 minutter, til kødet er mørt. Sørg for, at det ikke brænder på. Drys med resten af den hakkede merian.
Bønnesalat
Nip bønnerne, og kog dem i saltet vand 3-4 minutter. Afkøl i koldt vand, og afdryp. Skær dem i mindre stykker. Skyl og snit salaten, og bland den med bønnerne.
Pisk olie sammen med eddike, sennep, salt og peber, og dryp dressingen over bønnesalaten.
Servér som tilbehør til den varme ret, og giv brød til.
Tip!
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner