Spicy svinekød med merian

1. juni 2018 af .

Foto: Henrik Freek

Merian er en meget aromatisk krydderurt, der især går godt med svinekød og grøntsagsretter.

Ingredienser

Sådan gør du

Skær kødet i ret store tern. Hak rødløget, og bland det med halvdelen af den hakkede merian, grill-rub og kværnet peber i en skål. Vend kødet i krydderblandingen, og lad det evt. trække 1 time på køl.
Varm olien op i en dyb pande, og brun kødet godt under omrøring.
Krydr med salt, og dryp citronsaft over. Tilsæt tomater og oliven. Dæmp varmen, og lad det simre 15-20 minutter, til kødet er mørt. Sørg for, at det ikke brænder på. Drys med resten af den hakkede merian.
Nip bønnerne, og kog dem i saltet vand 3-4 minutter. Afkøl i koldt vand, og afdryp. Skær dem i mindre stykker. Skyl og snit salaten, og bland den med bønnerne.
Pisk olie sammen med eddike, sennep, salt og peber, og dryp dressingen over bønnesalaten.
Servér som tilbehør til den varme ret, og giv brød til.

Tip!

Krydderiblandingen fra ASA Spice er særligt spicy og aromatisk og kan bestilles over nettet.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar