Spicy svinekød med merian

Merian er en meget aromatisk krydderurt, der især går godt med svinekød og grøntsagsretter.

Spicy svinekød med merian
31-60 min.

(0)

31. maj 2018 af Susanne PalmqvistFoto: Henrik Freek

Ingredienser

personer
nakkekoteletter
4
rødløg
1
merian
2 spsk.
grill-rub (fx South African Beef Rub fra asaspice.dk eller Santa Maria Steak Rub)
2 spsk.
peber
smagsneutral olie til stegning
2 spsk.
salt
citronsaft
2 spsk.
cherrytomater
400 g
tørrede, sorte oliven
1 dl

Bønnesalat

grønne bønner
350 g
krølsalater
1
olivenolie
2 spsk.
vineddike
1 spsk.
dijonsennep
1 tsk.
salt
peber

Til servering

godt brød
4 skiver

Sådan gør du

Skær kødet i ret store tern. Hak rødløget, og bland det med halvdelen af den hakkede merian, grill-rub og kværnet peber i en skål. Vend kødet i krydderblandingen, og lad det evt. trække 1 time på køl.
Varm olien op i en dyb pande, og brun kødet godt under omrøring.
Krydr med salt, og dryp citronsaft over. Tilsæt tomater og oliven. Dæmp varmen, og lad det simre 15-20 minutter, til kødet er mørt. Sørg for, at det ikke brænder på. Drys med resten af den hakkede merian.

Bønnesalat

Nip bønnerne, og kog dem i saltet vand 3-4 minutter. Afkøl i koldt vand, og afdryp. Skær dem i mindre stykker. Skyl og snit salaten, og bland den med bønnerne.
Pisk olie sammen med eddike, sennep, salt og peber, og dryp dressingen over bønnesalaten.
Servér som tilbehør til den varme ret, og giv brød til.

Tip!

Krydderiblandingen fra ASA Spice er særligt spicy og aromatisk og kan bestilles over nettet.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'