Spicy svinekød med bagte grøntsager

21. april 2022 af .

Foto: Columbus Leth

Harissa er en skøn chiliblanding, der giver kant i madlavningen, når den er doseret rigtigt. Smag dig frem til, hvor meget du og familien kan klare.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200°. Rids kødet med en skarp kniv på kryds og tværs. Brun det grundigt på alle sider i olie på en pande. Læg nakkekammen i et ovnfast fad, og drys med harissa, salt og peber.
Hæld lidt vand i bunden af fadet, så det dækker ⅓ op omkring kødet. Steg nakkekammen i ovnen i 45 minutter, tag den ud, og lad kødet trække lidt inden servering.
Skyl græskarret, skær det over, og fjern kernerne med en ske. Skær græskarret i grove stykker. Pil løgene, og skær dem i både. Pil hvidløgene. Skyl tomaterne, og skær dem i halve. Skær citronen i både.
Vend grøntsagerne sammen med hvidløg, citronbåde, olie, salt og peber, og bred det hele ud på en bageplade med bagepapir. Sæt pladen i ovnen, og bag grøntsagerne sammen med nakkekammen i 30-35 minutter, til de er møre og gyldne.
Skyl basilikummen, og hak lidt af den fint (gem resten til salaten). Rør den hakkede basilikum sammen med cremefraiche, lidt citronsaft, karry, salt og peber.
Skyl og tør begge salaterne, og del hjertesalaten i blade. Pluk resten af basilikummen i blade. Pil klementinerne, og skær dem i skiver. Vend hjertesalat med basilikum, lidt eddike og olie i en skål, og top med feldsalat og klementiner.
Anret bagte grøntsager på et fad, og drys med smuldret feta og skyllet og hakket persille. Skær kødet i skiver, og læg dem oven på grøntsagerne. Servér med salat og basilikumdip og evt. lunt brød eller couscous.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar