Spicy majskolber de luxe
5. september 2023
af
Louisa Lorang.
Foto: Rikke Westesen
En klassisk mexicansk ret, som er den perfekte kombination mellem det søde, syrlige og stærke. Den består ganske enkelt af grillede majs med en topping af lime, chili og koriander.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd op under bålet. Pil blade og fimrehår af majsene, og sæt dem på spyd. Du kan også blot folde bladene sammen som et håndtag.
Gnid majs med smør, og grill dem over bålet. De skal have ca. 7-8 minutter, eller til de er gennemtilberedte. Pensl de færdige majs med lime og cremefraiche lige inden servering.
Bland salt, paprika, sukker og chipotle sammen i en skål. Riv pecorinoosten fint, og rør den i krydderiblandingen. Fordel den over de varme majs, så osten smelter.
Rør mayonnaise med chilisauce. Anret majsene på et fad. Skær radiser i tynde skiver og lime i både. Top majsene med radiser og koriander, og fordel lidt chilimayo øverst. Servér med limebåde.
Tip!
Pas på, for majsbladene kan brænde. Lader du dem sidde på, kan du lægge dem i vand i kort tid, inden du smider dem på bålet eller grillen.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk