Spicy kylling med ris, gulerødder og lynstegt spinat
2. april 2020
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Den asiatiske marinade giver masser af smag til kødet, så det bliver både mørt og meget velsmagende. Skru evt. ned for chilisaucen, hvis du ikke er til stærk mad.
Bemærk
Marinering: Mindst 1 time (gerne længere).
Ingredienser
Sådan gør du
Kog risene efter pakkens anvisning.
Skær kyllingebrystfileterne i ½ cm tynde skiver. Skræl ingefær, og hak den fint. Rør sambal oelek, brun farin, soja og ingefær sammen i en skål, og læg kødet ned i marinaden, så det er helt dækket. Dæk skålen med husholdningsfilm, og lad kødet marinere på køl i mindst 1 time.
Steg det marinerede kyllingekød i olie i en wok eller dyb pande ved meget høj varme i 2-3 minutter, til det er netop gennemstegt. Læg kødet til side på en tallerken.
Skyl og afdryp spinaten. Steg spinaten i olie på panden i 1-2 minutter, til den falder let sammen. Krydr med salt.
Skræl gulerødderne, og riv dem i tynde strimler eller spiraler.
Anret de kogte ris i skåle sammen med kylling, strimlede gulerødder og lynstegt spinat. Drys med hakkede forårsløg og sesamfrø, og servér straks.
Tip!
Kyllingebrystfilet kan udskiftes med svinemørbrad eller wokstrimler af oksekød.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk