Spicy kødboller med rispilaf
26. juli 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Line Falck
Kødbollerne er fyldt med hvidløg, chili, koriander og five spice-krydderi, og rispilaffen mangler heller ikke noget med både kanel, spidskommen, appelsin og abrikoser. Dine smagsløg vil danse af glæde!
Ingredienser
Udstyr
små træspyd
Sådan gør du
Rør kødet sammen med havregryn. Hak forårsløg og hvidløg fint, og rør det i farsen sammen med krydderier.
Rul ovale kødboller af ca. 2 spsk. fars pr. stk., og læg dem på bagepapir på et bræt. Pensl kødbollerne med olie, og steg dem på en (grill)pande i 8-10 minutter i alt. Vend dem ofte. Sæt dem evt. på spyd før servering.
Skyl risene i koldt vand i en si. Hak løg og hvidløg fint. Svits løg og hvidløg let i olie i en tykbundet gryde. Riv skallen af appelsinen fint.
Drys krydderier og appelsinskal over. Steg i et par minutter. Tilsæt ris, og rør godt rundt.
Hæld bouillon over, læg låg på gryden, og kog ved middel varme i 10 minutter. Tag gryden af varmen.
Vend skyllet spinat og grofthakkede abrikoser i pilaffen.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk