Spicy flanksteak med langtidsstegte rødbeder
25. juli 2019
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Betina Hastoft
Flanksteaken er en billig kødudskæring, som oven i købet smager fantastisk godt og kan blive meget mør og lækker. Sammen med en lækker grøn salat og et par langtidsstegte rødbeder udgør den en skøn ret!
Bemærk
Marinering: 3 timer.
Ingredienser
Sådan gør du
Bland olie, paprika, chiliflager, spidskommen og ras el hanout sammen til en marinade, hæld den i en frysepose, og tilsæt kødet. Massér marinaden godt ind i kødet og på alle sider. Lad kødet marinere i 3 timer i køleskabet.
Skyl rødbederne, og læg dem i en gryde. Dæk dem med vand, tilsæt salt og kog i 1 time. Hæld vandet fra, skær enderne af, og gnid skrællen af (brug handsker, da de afgiver meget farve).
Varm ovnen op til 150°. Skær rødbederne i rustikke ens stykker. Pil løg, og halvér dem. Fordel rødbeder og løg i et ovnfast fad, og krydr med olie, timian, salt og peber. Bag løg og rødbeder i 3 timer. Afkøl i køleskabet.
Varm en grillpande op, og steg kødet i 5 minutter på hver side. Lad det hvile i 5 minutter, og skær det i tynde skiver.
Skyl og nip mangoldsalat, og vend det sammen med rødbeder og løg i fadet. Skær gedeost i mindre stykker, og vend også dem i salaten sammen med olie og eddike. Servér kødet med salaten til.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk