Spicy broccoli-spinatsuppe med krydderurtebrød
2. juni 2022
af
Pernille Skjødt.
Foto: Columbus Leth
Tryl et almindeligt brød om til et lækkert krydderurtebrød ved at ridse det på kryds og tværs og pensle det med en hjemmelavet krydderurteolie med hvidløg. Uhm!
Ingredienser
Sådan gør du
Pil hvidløg og løg, og skær begge dele i små tern. Skræl kartoflerne, og skær dem i grove stykker. Skyl broccolien, og skær den i buketter. Skræl stokken, og skær den i grove tern. Skyl chilien, og hak den fint.
Steg løg og hvidløg mørt i en gryde med olie. Tilsæt kartofler og tern af broccolistokken, hæld bouillon på, og lad det koge under låg i 15 minutter. Tilsæt broccolibuketterne, og kog i yderligere 10 minutter.
Skyl og tør spinaten, og hæld den i gryden sammen med fløde og lidt chili. Lad det koge i 3 minutter. Blend suppen til jævn konsistens med en stavblender direkte i gryden. Smag til med salt, peber, citronsaft og evt. mere chili. Hold suppen varm.
Skyl aspargesbroccolierne, og lynsteg dem i lidt olie på en pande i 2-3 minutter.
Skyl og tør spinaten. Skyl chilien, og hak den fint. Hæld spinat og chili på panden, og steg i 1 minuts tid. Krydr med salt og peber.
Tænd ovnen på 200°. Pluk og hak persille og basilikum fint. Pil og pres hvidløgene. Rør krydderurterne sammen med hvidløg, olie, salt og peber i en skål.
Skær brødet igennem på kryds og tvær, men lad det hænge sammen i bunden. Pensl brødet med krydderurteolien, så det kommer godt ind mellem alle skiverne.
Sæt brødet på en bageplade med bagepapir, og bag det i ovnen i 10-15 minutter, til det er sprødt og gennemvarmt. Servér suppen i dybe tallerkener, top med lynstegt broccoli, og spis krydderurtebrød til.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk