Spicy bønnesuppe med sprøde tortillas
30. marts 2022
af
Pernille Skjødt.
Foto: Columbus Leth
En fyldig og mættende suppe med smag af Mexico. Skru selv op og ned for krydderierne, afhængigt af dine og familiens smagsløg.
Ingredienser
Sådan gør du
Pil løg og hvidløg, og skær begge dele i små tern. Skræl gulerødderne, og skær dem og fenniklen i mindre tern. Skyl squashen, og skær den i mindre stykker.
Steg løg og hvidløg i olie i en gryde i 2-3 minutter. Tilsæt gulerødder og fennikel, og steg i yderligere 2 minutter. Tilsæt tomatpuré, afdryppede sorte bønner og fajitakrydderi, og steg kort.
Tilsæt mosede tomater og bouillon, læg låg på gryden, og lad retten simre i 10 minutter. Tilsæt squash, når der er 3 minutter tilbage af kogetiden. Smag til med salt, peber, limesaft og evt. mere fajitakrydderi.
Læg tortillaerne oven på hinanden, og skær dem i trekanter. Steg tortillaerne gyldne og sprøde på en pande med olie i et par minutter på hver side.
Læg dem på et fad, og drys med salt, lidt fajitakrydderi og evt. chili. Anret spicy bønnesuppe i dybe tallerkener, og top med yoghurt og plukket mynte.
Tip!
Hvis du har lidt kylling eller en kotelet liggende, kan du skære den i mindre stykker og stege dem på panden i lidt olie. Drys med fajitakrydderi og salt, og brug det som topping på suppen sammen med yoghurt og mynte.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk