Spicy boller i karry
1. juni 2018
af
Susanne Palmqvist.
Foto: Henrik Freek
Alle elsker boller i karry. Denne version er lavet med en god, kraftig karry, og du kan evt. selv sætte mere fut i ved at bruge en hidsig chili.
Ingredienser
Sådan gør du
Rør kødet med finthakket frisk chili (husk at fjerne kernerne!),friskrevet ingefær, hakket løg, æg, karry, mel, salt og peber. Lad farsen hvile i 20 minutter.
Kog risene som angivet på pakken
Hak løg og hvidløg fint. Skær tomaterne i terninger. Varm smørret godt op på en stor, flad pande (eller i en stor gryde),og rist karryen i 1-2 minutter under omrøring.
Svits løg, hvidløg og tomater, og hæld kokosmælk og bouillon over. Kog saucen lidt ind, og smag den til med salt og peber.
Form små kødboller med fugtige hænder, og brun dem i olien. Ryst panden, så de får farve over det hele. Læg kødbollerne i karrysaucen, og lad dem koge færdige i saucen i 15-20 minutter.
Servér kødbollerne direkte fra panden med ris eller bulgur.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk