Spelttærte med kylling og forårsløg
13. november 2020
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
Speltmel i dejen gør tærten ekstra sprød og smagfuld, og sammen med forbagning af bunden er du sikker på en knasende skøn tærte.
Ingredienser
Udstyr
Udstyr
Tærtefad, 25 cm i diameter
Sådan gør du
Kør speltmel på en foodprocessor sammen med smør, salt og sukker til ensartet konsistens. Saml hurtigt dejen med et æg. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i 30 minutter.
Tænd ovnen på 180°. Rul dejen tyndt ud på et meldrysset bord med en kagerulle, og læg dejen i et smurt tærtefad. Forbag dejen i 10 minutter.
Skær kyllingen i strimler. Skyl forårsløgene, skær bunden af, og del løgene en enkelt gang. Brun kyllingestrimlerne i lidt olie på en pande, og tag dem af varmen.
Steg forårsløgene på panden, til de akkurat bliver bløde. Tag dem af varmen. Skær osten i skiver.
Hak rosmarinen fint. Rør cremefraiche, fløde og æg sammen i en skål med en gaffel. Krydr med salt, peber og rosmarin.
Fordel blandingen i bunden af tærten. Fordel kyllingestrimlerne over tærtebunden, drys med forårsløg og til sidst ost.
Bag tærten i ovnen i ca. 25 minutter, til den er gylden.
Tip!
Tærten kan både nydes varm og kold.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk