Speltsnurrer med kanel- og daddelremonce

29. september 2022 af .

Foto: Stine Christiansen

Der er selvfølgelig fedtstof og sødme i snurrerne, men de mætter end de klassiske, som bages med store mængder smør og sukker.

Bemærk
Hævetid: I alt 9½ time.

Ingredienser

Sådan gør du

Lun mælken, til den er lillefingervarm, og rør gæren ud i mælken. Tilsæt honning, kardemomme, kanel og æg, og rør massen sammen. Tilsæt speltmel og salt, og ælt dejen ensartet. Ælt det bløde smør grundigt ind i dejen. Tilsæt evt. mere mel, hvis dejen er for klistret.
Dæk skålen med husholdningsfilm og et fugtigt viskestykke, og lad dejen hæve ved stuetemperatur i 30 minutter. Sæt herefter dejen på køl i 8 timer.
Rul dejen ud på et let meldrysset bord til en firkant, der måler ca. 30 x 60 cm.
Kør alle ingredienserne i en foodprocessor til en ensartet masse. Tilsæt evt. lidt ekstra kogende vand, hvis massen er for tyk – den skal være cremet og smørbar.
Smør daddelremoncen ud på dejen i et jævnt lag. Fold ⅓ af dejen ind mod midten, og fold den anden ⅓ dej indover, så dejen ligger i 3 lag. Skær dejen i 12 strimler på ca. 1½ cm. Tag fat i hver ende af en strimmel, og sno den til en lang spiral. Rul hver snoede strimmel sammen som en snegl, og fold enden ind under sneglen, så den ikke springer op under bagningen.
Fordel snurrerne på en bageplade med bagepapir, og lad dem efterhæve tildækket i 1 time.
Tænd ovnen på 215°. Pensl snurrerne med sammenpisket æg, og drys med finthakkede mandler. Bag snurrerne gyldne i ovnen i ca. 12 minutter, og afkøl dem let på en rist. Nyd dem lune og friskbagte. 

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar