Speltsalat med bagte pærer og gedeost
5. december 2019
af
Emma Martiny.
Foto: Winnie Methmann
Kombinationen af bagte søde pærer, gedeost og sprød serranoskinke er helt vidunderlig.
Ingredienser
Sådan gør du
Kog speltkernerne efter anvisningen på posen. Tænd ovnen på 180°.
Skyl pærerne, fjern kernehuset, og skær dem i både. Pil rødløg, og skær det i både. Bland pærer og rødløg i et ovnfast fad, og vend med olie, eddike, salt og peber. Bag pærer og rødløg i 20 minutter.
Læg serranoskinke på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag skinken i ovnen i ca. 7 minutter, til den er sprød.
Lad speltkernerne afkøle, og læg dem på et stort fad. Skyl og tør salaten, og vend den sammen med speltkernerne.
Fordel bagte pærer, rødløg samt små bidder gedeost over salaten. Bræk serranoskinken i mindre stykker, og drys dem over salaten.
Rør ingredienserne til dressingen sammen, og dryp den over fadet.
Servér salaten straks med lunt brød til.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk