Speltkernesalat med saltmandler og varmrøget laks
1. juni 2018
af
Emma Martiny.
Foto: Nina Malling
En fyldig og frisk speltkernesalat med masser af smag og mæthed fra sunde fedtstoffer og fiberrig fuldkornsspelt.
Bemærk
Kogetid, speltkerner: Ca. 60 minutter.
Ingredienser
Sådan gør du
Kog speltkernerne i grøntsagsbouillon i 45-60 minutter. Skyl de færdigkogte speltkerner i koldt vand, så de hurtigt køler af.
Tænd ovnen på 150°. Kom mandler, salt og vand på en pande, og bring vandet i kog. Vend rundt, indtil vandet fordamper, og saltet samler sig i bunden.
Fordel mandlerne på en bageplade beklædt med bagepapir, og rist dem i ovnen i ca. 10 minutter, indtil de er gyldne og tørre. Hak saltmandlerne groft.
Brug en kartoffelskræller til at lave lange, brede bånd af squashen. Halvér fenniklen på langs, og skær hver halvdel i papirtynde skiver på tværs. Skær avocadoerne i skiver. Bland det hele med de kogte speltkerner i en stor skål.
Riv citronskallen fint og pres den halve citron, så saften kan bruges. Ryst alle ingredienserne til dressingen sammen i en beholder med låg, og vend dressingen i salaten, inden denne fordeles på et salatfad.
Anret stykker af varmrøget laks på salaten, drys med hakkede saltmandler, og pynt evt. med skovsyre. Servér salaten med groft brød.
Tip!
Hvis du synes, det tager for lang tid at koge speltkernerne, kan du bruge parboiled spelt og halvere kogetiden.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk