Speltgrød
31. januar 2023
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Betina Hastoft
En skøn og mættende grød kogt på spelt og toppet med en sød og syrlig kompot af pære og bær.
Ingredienser
Sådan gør du
Skræl pærerne, fjern kernehuset, og skær pærerne i mindre stykker.
Flæk vaniljestangen med en skarp kniv, skrab vaniljekornene ud, og læg dem i en gryde sammen med den tomme vaniljestang, vand og sukker. Bring det langsomt i kog, og lad det simre i ca. 5 minutter, til pærerne er godt møre.
Tilsæt frosne skovbær, og kog i yderligere et par minutter.
Bring spelt og mælk langsomt i kog i en gryde, og lad det simre i 3-4 minutter under jævnlig omrøring. Smag til med salt. Hæld grøden i 2 dybe tallerkner, og top med pære-skovbær-kompot.
Tip!
Spelt er en rigtig gammel kornsort, der blev skabt for ca. 9000 år siden. Kornet har et højt indhold af kostfibre, protein, vitaminer og mineraler sammenlignet med almindelig hvede. Spelt fås som hele korn, fuldkornsmel, 100 % formalet korn og sigtet spelt til bagning.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk