Speltbrød med hele speltkerner
17. juli 2018
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
God opskrift på et lækkert speltbrød med masser af struktur og knas i form af hele speltkerner. Dejen kan også bruges til boller, hvis du hellere vil det.
Bemærk
Hævetid: Mindst 12 timer.
Ingredienser
Sådan gør du
Kog speltkernerne i rigeligt vand i ca. 20 minutter, til de er møre. Hæld overskydende vand fra, og lad dem køle lidt af.
Rør gær ud i vand og yoghurt i en skål. Tilsæt speltmelet, og ælt, til dejen føles elastisk.
Tilsæt salt, og ælt, til det er arbejdet ind i dejen. Ælt de kogte speltkerner i dejen.
Læg husholdningsfilm over skålen, og sæt den på køl i mindst 12 timer.
Form dejen til brød. Vend dem i speltflager, og lad dem efterhæve i ½ time.
Varm ovnen op til 250°, og bag brødene i ovnen i 25-30 minutter. De skal lyde hule under bunden og være flot gyldne.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk