Speltbrød med hele speltkerner

17. juli 2018 af .

Foto: Columbus Leth

God opskrift på et lækkert speltbrød med masser af struktur og knas i form af hele speltkerner. Dejen kan også bruges til boller, hvis du hellere vil det.

Bemærk
Hævetid: Mindst 12 timer.

Ingredienser

Sådan gør du

Kog speltkernerne i rigeligt vand i ca. 20 minutter, til de er møre. Hæld overskydende vand fra, og lad dem køle lidt af.
Rør gær ud i vand og yoghurt i en skål. Tilsæt speltmelet, og ælt, til dejen føles elastisk.
Tilsæt salt, og ælt, til det er arbejdet ind i dejen. Ælt de kogte speltkerner i dejen.
Læg husholdningsfilm over skålen, og sæt den på køl i mindst 12 timer.
Form dejen til brød. Vend dem i speltflager, og lad dem efterhæve i ½ time.
Varm ovnen op til 250°, og bag brødene i ovnen i 25-30 minutter. De skal lyde hule under bunden og være flot gyldne.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar