Speltblinis med lakserogn, basilikumcreme og karse
1. juni 2018
af
Carsten Kyster.
Foto: Colombus Leth
Blinis med rogn og rødløg er en klassisk og meget indbydende forret. Her serveres de med en delikat basilikumcreme.
Bemærk
Hviletid, dej: 10 minutter.
Ingredienser
Sådan gør du
Bland de 2 slags mel, tørgær, salt og peber i en stor skål. Lun mælken.
Del æggene i blommer og hvider. Pisk æggeblommerne sammen med mælk, yoghurt og finthakket persille.
Rør den tørre og den våde blanding sammen til en glat dej, og lad den hvile i 10 minutter. Pisk æggehviderne stive, og vend dem i dejen.
Bag små blinis i smør på en varm (blinis)pande.
Pisk cremefraiche 38 % stiv med en elpisker. Hak basilikum fint, og vend den i cremefraichen.
Anret blinis med basilikumcreme, lakserogn, finthakket rødløg, karse, dild og peber fra kværn. Server straks.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Klassisk blinis-opskrift