Spelt-havregrød

28. september 2022 af .

Foto: Peter Kam

Grøden er spækket med sunde sager og giver dig derfor en god start på dagen. En klat syltetøj eller kompot er fine alternativer til toppingen her.

Ingredienser

Sådan gør du

Blend hurtigt frysetørrede brombær og rørsukker sammen til lilla sukker. Hæld brombærsukkeret i en skål, og sæt det til side.
Tænd ovnen på 200°. Rist hasselnødderne gyldne i ovnen i et lille ovnfad i ca. 10 minutter. Afkøl dem let, og nulr de løse hinder af hasselnødderne. Hak dem groft.
Bring havregryn, speltflager, vand, mælk og kanel i kog i en stor gryde. Skru ned til middelvarme, og kog grøden i ca. 5-6 minutter, til den har en passende konsistens. Smag grøden til med salt.
Anret grøden i skåle, og top hver portion med en skefuld græsk yoghurt, lidt friske brombær, ristede hasselnødder og et drys brombærsukker.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar