Spelt-havregrød
28. september 2022
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Peter Kam
Grøden er spækket med sunde sager og giver dig derfor en god start på dagen. En klat syltetøj eller kompot er fine alternativer til toppingen her.
Ingredienser
Sådan gør du
Blend hurtigt frysetørrede brombær og rørsukker sammen til lilla sukker. Hæld brombærsukkeret i en skål, og sæt det til side.
Tænd ovnen på 200°. Rist hasselnødderne gyldne i ovnen i et lille ovnfad i ca. 10 minutter. Afkøl dem let, og nulr de løse hinder af hasselnødderne. Hak dem groft.
Bring havregryn, speltflager, vand, mælk og kanel i kog i en stor gryde. Skru ned til middelvarme, og kog grøden i ca. 5-6 minutter, til den har en passende konsistens. Smag grøden til med salt.
Anret grøden i skåle, og top hver portion med en skefuld græsk yoghurt, lidt friske brombær, ristede hasselnødder og et drys brombærsukker.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk