Spejlæg med gulerødder og sprød ost
1. juni 2018
af
Emma Martiny.
Foto: Nina Malling, Skovdal Nordic
Spejlæg til aftensmad lyder umiddelbart lidt kedeligt, men det er ikke tilfældet, når de steges med gulerødder på en bund af smeltet ost.
Ingredienser
Sådan gør du
Skræl gulerødderne. Brug kartoffelskrælleren og lav lange strimler af gulerødderne.
Steg gulerodsstrimlerne kort i olie eller smør på en stor pande, indtil de begynder at tage farve.
Tag strimlerne af panden. Læg halvdelen af osten på panden, og anret små reder af gulerodsstrimler ovenpå.
Slå 1-2 æg ud i midten af hver rede, alt efter appetit, og skru blusset ned på lav varme. Kværn salt og peber over, og lad ægget stege færdigt, imens osten i bunden langsomt bliver gylden og sprød.
Rist rugbrød. Skyl og tør rucola. Anret rucola og spejlæg på rugbrød, og servér.
Tip!
Spejlæggene er også gode som ekstra solid morgenmad på en morgen med god tid.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk