Speculaas-småkager

8. november 2021 af .

Foto: Stine Christiansen

De sprøde og krydrede brune speculaas-småkager har deres oprindelse i Holland og Belgien, men de smager altså akkurat lige så godt herhjemme i Danmark!

Bemærk
Hviletid, dej: 1 time.

Ingredienser

Sådan gør du

Bland mel, bagepulver, krydderier, friskrevet appelsinskal og farin sammen. Smuldr smørret i blandingen, og saml dejen med mælk.
Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den i køleskabet ca. 1 time.
Tænd ovnen på 175°. Rul dejen ud, og udstik i stjerner eller andre figurer. Du kan også trille dejen til kugler og trykke dem med et kagestempel.
Læg kagerne på en bageplade med bagepapir, og drys med hasselnøddeflager. Bag kagerne i ovnen i ca. 10 minutter, til de er gyldne.
Afkøl på en bagerist, og opbevar dem i en kagedåse.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar