Speculaas-småkager
8. november 2021
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Stine Christiansen
De sprøde og krydrede brune speculaas-småkager har deres oprindelse i Holland og Belgien, men de smager altså akkurat lige så godt herhjemme i Danmark!
Bemærk
Hviletid, dej: 1 time.
Ingredienser
Sådan gør du
Bland mel, bagepulver, krydderier, friskrevet appelsinskal og farin sammen. Smuldr smørret i blandingen, og saml dejen med mælk.
Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den i køleskabet ca. 1 time.
Tænd ovnen på 175°. Rul dejen ud, og udstik i stjerner eller andre figurer. Du kan også trille dejen til kugler og trykke dem med et kagestempel.
Læg kagerne på en bageplade med bagepapir, og drys med hasselnøddeflager. Bag kagerne i ovnen i ca. 10 minutter, til de er gyldne.
Afkøl på en bagerist, og opbevar dem i en kagedåse.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Prøv også: Flettede julehjerter af småkagedej
Powered by Froala Editor