Specier med tranebær og pekannødder
22. februar 2022
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Der skal smørbagte specier på bordet, før det er ægte jul. Disse er smagt til med revet appelsinskal og fyldt med søde tranebær og pekannødder.
Bemærk
Frysetid: 1 time.
Ingredienser
Sådan gør du
Flæk vaniljestangen med en skarp kniv, og skrab kornene ud. Riv appelsinskallen fint. Bland mel, flormelis, salt, smør, vaniljekorn og appelsinskal sammen i en røremaskine eller foodprocessor, og kør det hele sammen til en smuldret dej.
Hak tranebær og pekannødder groft, og hæld dem i dejen. Saml dejen med hænderne, til den er ensartet. Form dejen til 2 ruller på ca. 5 cm's tykkelse. Pak dem ind i husholdningsfilm, og læg dem i fryseren i mindst 1 time.
Tænd ovnen på 180°. Skær småkagedejen i skiver på ca. 7 mm's tykkelse, og fordel dem på bageplader med bagepapir.
Bag specierne i ovnen i ca. 12 minutter, til de er let gyldne. Afkøl dem helt på en bagerist, og opbevar dem i en lufttæt kagedåse.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk