Specier med tranebær og pekannødder

22. februar 2022 af .

Foto: Columbus Leth

Der skal smørbagte specier på bordet, før det er ægte jul. Disse er smagt til med revet appelsinskal og fyldt med søde tranebær og pekannødder.

Bemærk
Frysetid: 1 time.

Ingredienser

Sådan gør du

Flæk vaniljestangen med en skarp kniv, og skrab kornene ud. Riv appelsinskallen fint. Bland mel, flormelis, salt, smør, vaniljekorn og appelsinskal sammen i en røremaskine eller foodprocessor, og kør det hele sammen til en smuldret dej.
Hak tranebær og pekannødder groft, og hæld dem i dejen. Saml dejen med hænderne, til den er ensartet. Form dejen til 2 ruller på ca. 5 cm's tykkelse. Pak dem ind i husholdningsfilm, og læg dem i fryseren i mindst 1 time.
Tænd ovnen på 180°. Skær småkagedejen i skiver på ca. 7 mm's tykkelse, og fordel dem på bageplader med bagepapir.
Bag specierne i ovnen i ca. 12 minutter, til de er let gyldne. Afkøl dem helt på en bagerist, og opbevar dem i en lufttæt kagedåse.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar