Specier med citron, lakrids og hvid chokolade

26. december 2022 af .

Foto: Peter Kam

Sprøde, smørbagte specier hører sig til i julens småkageskål. Her i en ny variant med lakrids og hvid chokolade.

Bemærk
Frysetid: Mindst 1 time, gerne længere.

Ingredienser

Sådan gør du

Hæld hvedemel, flormelis, lakridspulver og salt i en skål. Skær smør i tern, og bland dem i dejen.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Skyl og riv citronen fint. Tilsæt citronskal og vaniljekorn, og pisk med en elpisker med dejkrog, til du får en smuldret dej.
Hak hvid chokolade groft, og hæld den i dejen. Saml dejen med hænderne, til den er ensartet. Form dejen til 2 ruller, pak dem ind i husholdningsfilm, og læg dem i fryseren i mindst 1 time.
Tænd ovnen på 180°. Skær dejrullerne i skiver, og fordel dem på bageplader med bagepapir.
Bag dem i ovnen i 10-12 minutter, til de er let gyldne. Afkøl helt på en bagerist, og opbevar i en lufttæt kagedåse.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar