Specier med citron, lakrids og hvid chokolade
26. december 2022
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Peter Kam
Sprøde, smørbagte specier hører sig til i julens småkageskål. Her i en ny variant med lakrids og hvid chokolade.
Bemærk
Frysetid: Mindst 1 time, gerne længere.
Ingredienser
Sådan gør du
Hæld hvedemel, flormelis, lakridspulver og salt i en skål. Skær smør i tern, og bland dem i dejen.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Skyl og riv citronen fint. Tilsæt citronskal og vaniljekorn, og pisk med en elpisker med dejkrog, til du får en smuldret dej.
Hak hvid chokolade groft, og hæld den i dejen. Saml dejen med hænderne, til den er ensartet. Form dejen til 2 ruller, pak dem ind i husholdningsfilm, og læg dem i fryseren i mindst 1 time.
Tænd ovnen på 180°. Skær dejrullerne i skiver, og fordel dem på bageplader med bagepapir.
Bag dem i ovnen i 10-12 minutter, til de er let gyldne. Afkøl helt på en bagerist, og opbevar i en lufttæt kagedåse.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk