Specier
1. november 2020
af
Linn Grubbström.
Foto: Martin Tanggaard
Der skal smørbagte specier til, før det er helt jul. Rul kanterne i sukker, så knaser det lækkert, når du tager en bid af kagerne.
Bemærk
Køletid: 2 timer.
Ingredienser
Sådan gør du
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud.
Skær smørret i tern, og smuldr det sammen med hvedemel, flormelis og vaniljekorn.
Saml det til en jævn dej uden at ælte for meget.
Form dejen til aflange ruller, ca. 4 cm tykke. Pak dem ind i husholdningsfilm, og læg dem på køl i mindst 2 timer. Dejen kan også fryses.
Tænd ovnen på 180°. Skær dejen i 0,5 cm tykke skiver. Pisk æggehviden, pensl kanterne med æggehvide, og rul dem i sukker.
Læg småkagerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem i ovnen i ca. 10 minutter.
Tip!
Dejen til kagerne kan fryses. Pak den godt ind i husholdningsfilm, inden du lægger den i fryseren.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk