Specier

1. november 2020 af .

Foto: Martin Tanggaard

Der skal smørbagte specier til, før det er helt jul. Rul kanterne i sukker, så knaser det lækkert, når du tager en bid af kagerne.

Bemærk
Køletid: 2 timer.

Ingredienser

Sådan gør du

Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud.
Skær smørret i tern, og smuldr det sammen med hvedemel, flormelis og vaniljekorn.
Saml det til en jævn dej uden at ælte for meget.
Form dejen til aflange ruller, ca. 4 cm tykke. Pak dem ind i husholdningsfilm, og læg dem på køl i mindst 2 timer. Dejen kan også fryses.
Tænd ovnen på 180°. Skær dejen i 0,5 cm tykke skiver. Pisk æggehviden, pensl kanterne med æggehvide, og rul dem i sukker.
Læg småkagerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem i ovnen i ca. 10 minutter.

Tip!

Dejen til kagerne kan fryses. Pak den godt ind i husholdningsfilm, inden du lægger den i fryseren.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar