Spareribs med krydret marinade
23. februar 2021
af
Linn Grubbström.
Foto: Maria Warnke Nørregaard
Blander du kanel i marinaden, får dine spareribs et julet tvist, det gør, at du sagtens kan servere dem i hele december. Sammen med whisky, chili og ingefær får kødet en krydret smag, der passer perfekt sammen med en syrlig salat.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 150°. Skær en ridse mellem hvert ribben med en skarp kniv.
Krydr ribbenene med salt og peber, og læg dem på en bageplade med bagepapir.
Bag ribbenene i ovnen i 1 time.
Skræl ingefær, og riv det fint på et rivejern. Pil hvidløg, og hak det fint. Skyl chilien, og hak den fint.
Bland ingefær, hvidløg, chili, kanel, brun farin, olie, HP-sauce og whisky i en skål.
Pensl ribbenene, og skru ovnen op på 225°. Bag ribbenene i ovnen i 5 minutter.
Vend ribbenene, og pensl dem med mere marinade. Bag dem i yderligere 5 minutter. Giv evt. ribbenene yderligere 5 minutter med grillfunktion i ovnen, hvis du vil give dem ekstra farve.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk