Spareribs med hjemmelavet barbecuesauce
De lækreste spareribs med hjemmelavet barbecuesauce, der med garanti får dit mundvand til at løbe. Denne opskrift på barbecuemarinade er supernem at lave, så frygt ej!
(6)
Ingredienser
Sådan gør du
Tip!
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Opskrift på de bedste spareribs
Der er intet, der siger sommer og grillaften som en lækker portion grillede spareribs med snasket barbecue-marinade.
Du kan købe færdiglavede spareribs i supermarkedet eller på restauranter, men den hjemmelavede slags er bare så meget bedre. Opskriften på spareribs er supernem, og med den hjemmelavede udgave, kan du lave den absolut bedste marinade til dine ribs.
Der er mange måder at tilberede spareribs på, og et væld af tips og tricks til at skyde genvej til gode ribs. Her guider vi dig til de allerbedste spareribs med BBQ-marinade.
Sådan laver du hjemmelavede spareribs
Opskriften på hjemmelavede spareribs kræver ikke meget arbejde, da det trods alt blot er et stykke kød, der skal tilberedes på grill eller i ovn. Når du laver hjemmelavede spareribs, er der dog nogle trin inden da, som kan være gode at have styr på, hvis du vil lave de bedste ribs.
De vigtigste ting, du skal have styr på, når du laver spareribs, er, hvilken slags kød, du skal vælge, marinades ingredienser, og om du skal lave dine spareribs på grill eller i ovn. Vi gennemgår de tre skridt til opskriften på hjemmelavede ribs lige her!
Hvilken slags kød bruges til spareribs?
Først og fremmest er spareribs svinekød og en udskæring af svinets ribben, der enten skæres af grisens bryststykke fra enten kamben eller ribben. Spareribs skåret fra svinets ribben kaldes også revelsben. Det er to forskellige udskæringer, der minder om hinanden. Kamben har kortere, mere buede ben, og kødet er mere mørt. Revelsben har længere, mere lige ben, med mere fedt og mere kød på benene.
Både kamben og revelsben kan bruges til spareribs, og alle udskæringer kan købes i større supermarkeder eller hos slagteren. Det er som regel lettest at finde revelsben til spareribs.
Spareribs og revelsben er i bund og grund den samme udskæring, der blot serveres på forskellige måder. Måske har du også hørt om stegeben? Det er den samme udskæring som spareribs og revelsben, der blot tilberedes og spises på en anden måde.
Det, der adskiller spareribs fra revelsben og stegeben, er den klassiske barbecue-marinade, og måden man tilbereder spareribs som en hel række ribben. Revelsben og stegeben skæres ofte i mindre stykker, inden de tilberedes og serveres.
I denne opskrift laves spareribsene af forkogte ribben, men nogle gange mærkes kødet også blot som spareribs. Vær opmærksom på, om det kød, du køber til spareribs, er forkogt eller ej. Hvis ikke, er det en god idé selv at forkoge dem.
Skær kam- eller revelsben over, så de kan være i en stor gryde, fyld gryden, til dine ribs er dækket, tilsæt lidt salt, og kog dem ved lav varme i 45-50 minutter. Så får du perfekt møre spareribs klar til marinering og stegning på grill eller i ovn!
Marinade til spareribs – hjemmelavet barbecue-marinade til ribs
Ingen spareribs uden en god marinade! Den snaskede barbecue-marinade er en uundværlig ingrediens, når du laver spareribs. Marinaden giver kødet den mildt krydrede smag, og karamelliserede overflade, som er kendetegnende ved ribs.
Du kan sagtens købe BBQ-marinade, men en hjemmelavet marinade smager uden tvivl bedre, og den tager kun et øjeblik at lave. Fordelen ved en hjemmelavet marinade til spareribs er desuden, at du selv kan smage den til lige efter dine præferencer. Måske kan du lide en stærk, krydret marinade eller måske er du mere til en sød barbecue-tomatsauce.
Her på siden finder du en genial grundopskrift på hjemmelavet barbecue-marinade, der giver den helt rigtige stærke og søde smag til dine ribs. Det bedste af det hele er, at du blot skal blande ingredienserne sammen i en gryde, og så er den klar.
Marinaden kan holde sig 1-2 ugers tid på køl, så du kan sagtens forberede den i god tid. Skal det gå ekstra hurtigt, kan du også købe en færdiglavet i supermarkedet.
Sådan marinerer du spareribs
Spareribs skal være fyldte med smag og ikke kunne spises uden at få snaskede fingre. Med andre ord, kræver gode spareribs godt med marinade.
For at få det perfekte lag af barbecue på spareribs, skal marinaden på af flere omgange, både før og under tilberedningen. Lad gerne dine spareribs marinere i barbecue-marinaden i op til et døgn, inden de kommer i ovnen eller på grillen.
I denne opskrift på spareribs, marineres de i køleskabet et døgn, inden de grilles. Har du ikke tid til, at lade dine spareribs marinere så længe, kan de sagtens marinere i kortere tid.
Vil du have et godt, tykt lag BBQ-marinade på dine ribs, kan du pensle ekstra marinade på spareribsene under tilberedningen. Det kan du gøre ad flere omgange, alt efter hvor meget BBQ-smag og fedtet lag af marinade, du vil have på dine ribs.
Spareribs på grill eller spareribs i ovn?
Du kan tilberede spareribs på grill eller i ovn, og begge dele giver et superlækkert resultat. Om sommeren er det næsten en skam, ikke at lave grillede ribs, men spareribs i ovnen bliver også rigtig gode.
Det tager næsten lige lang tid at lave spareribs på grill som i ovn, men det afhænger selvfølgelig af temperaturen på både grill og ovn. Ved begge metoder, kan du også langtidstilberede dine ribs ved at skrue ned for temperaturen og give dem længere tid. Her får du en hurtig gennemgang af, hvordan du griller spareribs eller laver ovnstegte spareribs.
Sådan griller du spareribs
I opskriften her grilles spareribsene på en almindelig grill i ca. 8 minutter på hver side. Denne korte tur på grillen gælder kun, hvis du bruger forkogte spareribs.
Er dine spareribs ikke forkogte, kan du i stedet langtidstilberede dem på grillen i. I så fald, skal du grille dine spareribs over indirekte varme under låg ved ca. 150°C i 2-3 timer.
Sådan laver du spareribs i ovn
Er det ikke lige grillsæson, kan du nemt lave lækre spareribs i ovn. Spareribs skal have ca. 20-30 minutter ved 200° varmluft i ovnen, hvis de er forkogte.
Bruger du revelsben, der ikke er forkogt, skal spareribsene have længere tid i ovnen. Skru ovnvarmen ned til 150-175°C og tiden op til ca. 1½ time. Skru evt. ovnen over på grill de sidste minutter, så dine spareribs får en lækker, grillet overflade.
Spareribs i sous vide
Hvis du har en sous vide, er det oplagt at bruge den til at lave ekstra møre og smagfulde spareribs. Spareribs kan tilberedes i sous vide ved 60-70°C i 24-36 timer. Herefter kan de grilles eller tilberedes i ovnen som ved almindelig forkogte spareribs – selvfølgelig også med en god BBQ-marinade.
Tilbehør til spareribs
Man kunne snildt spise sig mæt i de snaskede, smagfulde og møre spareribs i sig selv, men de kan også serveres med lækkert tilbehør. Til de fede, fedtede ribs kan det f.eks. være lækkert med en frisk coleslaw eller en hjemmelavet kartoffelsalat. Hvis du laver grillede ribs, er det også oplagt at servere grillede majs med smør eller andre grillede grøntsager som tilbehør.
Hvis du derimod har gang i ovnen, kan du lave ovnkartofler eller andre ovnbagte rodfrugter. Gå gerne all in på amerikanske spareribs og lav hjemmelavede pommes frites.
Hvor mange spareribs pr. person?
Lækre, møre og barbecue-snaskede spareribs har det med at forsvinde hurtigt fra fadet til grillaftenerne, og det kan være svært at vurdere, hvor mange gram, man skal købe. Mængden af spareribs pr. person afhænger af, hvad der ellers serveres af tilbehør og eventuelt andet kød.
Hvis du serverer spareribs som hovedret, kan du regne med at skulle lave ca. 500 gram spareribs pr. person. Hvis det lyder af meget, så husk, at benene, som man ikke spiser, også vejer en del.