Spanske kyllingespyd med gazpacho-salsa
15. september 2020
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Betina Hastoft
I Spanien er der tradition for at krydre kyllingen med markante krydderier som fennikel, timian og paprika, og det er bare med at prøve det af, da det tilføjer en masse karakter til den milde kylling. Servér med en salsa lavet på de samme grøntsager, man typisk finder i den populære spanske suppe gazpacho: Peberfrugter, tomater, agurk og salatløg.
Ingredienser
Sådan gør du
Rør knust hvidløg, fennikelfrø, timian, paprika og olivenolie sammen til en marinade, og smag den til med salt og peber.
Vend kyllinge-inderfileterne i marinaden, og lad dem trække i mindst 30 minutter i køleskab.
Sæt fileterne på spyd, og grill dem i ca. 4 minutter på hver side.
Skær grøntsagerne i små tern, og bland dem med knust hvidløg, eddike, olie og salt og peber.
Læg kyllingespyddene oven på skiver af grillet brød, bred gazpacho-salsaen over, og servér.
Tip!
Med inspiration fra Marokko bruges spiskommen også jævnligt i det sydspanske, andalusiske køkken, så er man til det, kan det også tilføjes kyllinge-marinaden.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk