Spanske churros med limesukker og brombærcoulis

Tilbehøret giver de sprøde churros friskhed, så man kan spise endnu flere.

Spanske churros med limesukker og brombærcoulis
31-60 min.

(1)

13. juni 2021 af Timm VladimirFoto: Columbus Leth

Ingredienser

personer

Churros

smør
50 g
kogende vand
3½ dl
hvedemel
250 g
bagepulver
1 tsk.
fritureolie (1 liter)

Limesukker

usprøjtede limefrugter
2
sukker
150 g

Brombærcoulis

limefrugter
2
brombær (evt. fra frost, optøede)
200 g
sukker
2 spsk.

Udstyr

  • 1 sprøjtepose

Sådan gør du

Churros

Smelt smørret, og rør det sammen med kogende vand i en skål. Bland mel og bagepulver, og rør det i smørblandingen, til dejen er ensartet.
Hæld dejen i en sprøjtepose, og lad den hvile i ca. 20 minutter.

Limesukker

Riv skallen af limefrugten fint, og bland det med sukker. Fordel limesukkeret på en bageplade.

Brombærcoulis

Pres saften af limefrugter. Blend brombær med limesaft og sukker i en blender.

Churros, fortsat

Varm olien op til 160-170°. Sprøjt dejen ud i lange striber i den varme olie. Pas på med at lave for mange ad gangen, så varmen på olien falder for meget.
Steg de lange churros, til de er gyldne, og vend dem så i limesukkeret på bagepladen. Servér de lune churros med brombærcoulis til.

Tip!

Køb evt. en syrlig brombærmarmelade i stedet for selv at lave brombærcoulis.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'