Spanske churros med limesukker og brombærcoulis
Tilbehøret giver de sprøde churros friskhed, så man kan spise endnu flere.

31-60 min.
(1)
13. juni 2021 af Timm VladimirFoto: Columbus Leth
Ingredienser
personer
Churros
- smør
- 50 g
- kogende vand
- 3½ dl
- hvedemel
- 250 g
- bagepulver
- 1 tsk.
- fritureolie (1 liter)
Limesukker
- usprøjtede limefrugter
- 2
- sukker
- 150 g
Brombærcoulis
- limefrugter
- 2
- brombær (evt. fra frost, optøede)
- 200 g
- sukker
- 2 spsk.
Udstyr
- 1 sprøjtepose
Sådan gør du
Churros
Smelt smørret, og rør det sammen med kogende vand i en skål. Bland mel og bagepulver, og rør det i smørblandingen, til dejen er ensartet.
Hæld dejen i en sprøjtepose, og lad den hvile i ca. 20 minutter.
Limesukker
Riv skallen af limefrugten fint, og bland det med sukker. Fordel limesukkeret på en bageplade.
Brombærcoulis
Pres saften af limefrugter. Blend brombær med limesaft og sukker i en blender.
Churros, fortsat
Varm olien op til 160-170°. Sprøjt dejen ud i lange striber i den varme olie. Pas på med at lave for mange ad gangen, så varmen på olien falder for meget.
Steg de lange churros, til de er gyldne, og vend dem så i limesukkeret på bagepladen. Servér de lune churros med brombærcoulis til.
Tip!
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner
Se også: Nem opskrift på churros