Spansk tortilla med tomatsalat
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Jakob Helbig
Den spanske tortilla er en slags kartoffelpandekage med æg.
Ingredienser
Sådan gør du
Pil og hak løgene. Skær de kogte kartofler i grove tern. Steg kartofler og løg i olie i en dyb pande i 5-6 minutter, til de er gyldne og sprøde. Krydr med salt og peber.
Pisk æggene og hakket purløg sammen i en skål. Vend de stegte kartofler og løg i æggeblandingen.
Tør panden af, og opvarm den på ny med lidt ekstra olie. Hæld æggeblandingen på panden, og skru ned til middel varme. Lad omeletten stege i 8-10 minutter, til den er fast i kanterne.
Læg en tallerken over panden, vend omeletten over på tallerkenen, og lad den glide tilbage på panden, så den bliver flot stegt på den anden side – det tager 5-6 minutter. Lad tortillaen afkøle let, og skær den i trekanter.
Skyl tomaterne, skær dem i både, og vend dem med citronolie, hakket purløg, salt og peber.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk