Spansk peberfrugtsuppe

Lækker hverdagsmad behøver ikke at være avanceret, selvom det smager af luksus. Prøv en enkel og velsmagende suppe med peberfrugter, løg og tomater.

Spansk peberfrugtsuppe
0-30 min.

(0)

27. september 2021 af Line Holt NielsenFoto: Betina Hastoft

Ingredienser

personer

Spansk peberfrugtsuppe

peberfrugter
6
olivenolie til stegning og pensling
løg
2
paprika
2 tsk.
hvidløg
2 fed
grøntsagsbouillon
5 dl
hakkede tomater
2 dåser
sukker
1 tsk.
salt og peber
cremefraiche 18 %
1½ dl

Til servering

valnøddekerner
40 g
flutes

Sådan gør du

Spansk peberfrugtsuppe

Tænd ovnen på 230°, gerne med grillfunktion. Del peberfrugterne i kvarter, og pensl skindet med lidt olie. Læg peberfrugterne på en ovnrist, og grill dem møre i ovnen ca. 8 minutter. Kassér skindet, og hak resten groft.
Steg grofthakkede løg i olivenolie i en gryde, til de er klare. Rist paprika sammen med løgene et kort øjeblik.
Tilsæt peberfrugter og presset hvidløg, og rør rundt i et par minutter. Hæld bouillon og tomater over. Krydr med sukker, salt og peber, og kog suppen under låg 4-5 minutter.
Blend den, evt. med en stavblender, direkte i gryden, til konsistensen er jævn.
Rør ⅔ af cremefraichen i, varm suppen igennem, og smag til med sukker, salt og peber.
Servér med et drys grofthakkede valnødder, lidt cremefraiche på toppen, og et stykke flute til.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'