Spansk peberfrugtsuppe
27. september 2021
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Betina Hastoft
Lækker hverdagsmad behøver ikke at være avanceret, selvom det smager af luksus. Prøv en enkel og velsmagende suppe med peberfrugter, løg og tomater.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 230°, gerne med grillfunktion. Del peberfrugterne i kvarter, og pensl skindet med lidt olie. Læg peberfrugterne på en ovnrist, og grill dem møre i ovnen ca. 8 minutter. Kassér skindet, og hak resten groft.
Steg grofthakkede løg i olivenolie i en gryde, til de er klare. Rist paprika sammen med løgene et kort øjeblik.
Tilsæt peberfrugter og presset hvidløg, og rør rundt i et par minutter. Hæld bouillon og tomater over. Krydr med sukker, salt og peber, og kog suppen under låg 4-5 minutter.
Blend den, evt. med en stavblender, direkte i gryden, til konsistensen er jævn.
Rør ⅔ af cremefraichen i, varm suppen igennem, og smag til med sukker, salt og peber.
Servér med et drys grofthakkede valnødder, lidt cremefraiche på toppen, og et stykke flute til.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk