Annonce

Spansk mandelkylling med sofrito og paprikakartofler

Øjnene spiser først, og en lækker anretning kan få mundvandet til at løbe hos både børn og voksne. I en måltidskasse får du hver uge en perlerække af gode opskrifter, men det er helt okay at freestyle med anretningen! Se bare her i videoen, hvordan du nemt går fra en gæsteværdig servering til familievenlig fingermad med udgangspunkt i samme opskrift og ingredienser.


Familievenlig fingermad
Hvis du halverer kyllingefileterne på langs, før du vender dem i mandelblandingen og steger dem, kan du stikke et træspyd igennem dem lige før servering. Så må man gerne spise med fingrene! Afkort ovntiden med ca. 5 minutter, så kyllingekødet ikke bliver tørt. Med en lille kageudstikker kan du lave flotte figurer af kartoflerne.

Gæster på en tirsdag
Hvis du følger opskriften og portionsanretter maden med kartoflerne som bund, har du en indbydende hverdagsret, som også kan serveres for gæster. Skær kyllingefileterne i skiver på skrå, og top med sofrito og persille.

RETNEMT - MÅLTIDSKASSEN DU SELV SAMMENSÆTTER

Hos RetNemt kan du sammensætte din måltidskasse, så den matcher lige netop dine ønsker. Hver uge kan du frit vælge mellem 12 nye retter, der tager ca. 30 minutter at tilberede, og du kan klikke de madvarer fra, som du eller familien ikke er så vild med. Ved hver ret kan du vælge, hvor mange personer der skal spise med. Så hvis du får gæster, kan du nemt tilføje flere portioner. Læs mere på retnemt.dk

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 220°. Skræl eller skrub bagekartofler, og skær dem i grove tern. Vend dem med olie, paprika, salt og peber. Læg dem i et stort ovnfast fad eller en bradepande, og steg dem i ovnen i 25-30 minutter. Vend lidt rundt undervejs, så kartoflerne ikke brænder fast.
Hak røgede mandler fint. Bland dem med paprika og hakket persille (gem lidt persille til drys). Læg blandingen i en frysepose, og vend kyllingefileterne godt rundt i blandingen. Brun kyllingefileterne i olie på en pande på begge sider, til de er flot gyldne. Læg dem ved kartoflerne, og lad dem stege med i ovnen de sidste 15 minutter.
Pil og hak rødløg, og steg dem i lidt olie på en pande, uden at de tager farve. Rens peberfrugter, skær dem i tern, og lad dem stege med på panden i 2-3 minutter ved jævn varme. Tilsæt hakkede tomater og vand. Lad det simre på panden i 8-10 minutter uden låg. Smag til med salt og peber.
Anret de ovnstegte kyllingefileter med sofrito og paprikakartofler, og drys med den resterende persille.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
31. januar 2020 af Annonce.

Foto: Annonce

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar