Spansk kyllingetærte med chorizo
27. december 2018
af
Emma Martiny.
Foto: Winnie Methmann
Der er mæthedsgaranti rundt om bordet, når du serverer den krydrede tærte med protein fra både kylling, chorizo og kikærter. Servér tærten med en lækker sprød salat.
Bemærk
Hviletid, mørdej: 30 minutter.
Ingredienser
Udstyr
1 springform, ca. 22 cm i diameter
Sådan gør du
Skær chorizo i tynde skiver, og steg dem sprøde i en gryde uden brug af fedtstof.
Pil og hak løg. Pil og pres hvidløg. Lad dem stege med i gryden sammen med paprika, oregano, rosmarin og cayennepeber, til løgene er klare. Rør rundt i gryden undervejs.
Læg kyllingefileterne i gryden, og hæld hakkede tomater og tomatpuré over. Tilsæt laurbærblade, og læg låg på gryden. Lad det simre i gryden i ca. 30 minutter, til kyllingefileterne er gennemstegte.
Tænd ovnen på 200°. Bland mel og salt i en skål. Skær smørret i små tern, og smuldr dem hurtigt ud i melet med fingrene,<br />
så smørret forbliver koldt. Tilsæt isvand, og rør rundt med en gaffel. Tjek, om du kan samle dejen, og tilsæt ellers lidt ekstra vand.
Saml dejen på køkkenbordet med hænderne. Tryk dejen sammen, så den bliver rund og har en tykkelse på 2-3 cm. Arbejd ikke for længe med den, da smørret ikke må blive blødt. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i 30 minutter.
Tag kyllingefileterne op af gryden, og læg dem på et bræt. Riv kødet fra hinanden med 2 gafler, og læg det tilbage i gryden. Tilsæt afdryppede oliven og kikærter, og bring i kog. Krydr med eddike, salt og peber
Rul ⅔ af tærtedejen ud med en kagerulle på et meldrysset bord. Beklæd springformen med bagepapir, og læg tærtedejen i formen. Tryk dejen fast på formens kanter. Fordel kyllingefyldet oven på tærtebunden i et jævnt lag.
Rul den sidste ⅓ af tærtedejen ud med kagerullen. Skær den ud i en cirkel, der er lidt større end springformen. Læg dejlåget oven på tærtebunden i formen, og klem kanterne godt sammen.
Pensl låget med æggeblomme. Skær et kryds i midten af tærten, og bag den i ovnen i ca. 45 minutter.
Tip!
Tærtedejen kan sagtens tåle at ligge på køl i flere timer. Lav den evt. dagen før brug.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk