Spansk kyllingesalat
7. september 2022
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Betina Hastoft
Rustik husmandskost behøver bestemt ikke at være tørt og tungt. Prøv en spansk salat med både pølse, skinke, kylling, bønner, mozzarella og sprøde stykker af hvidløgsristet brød.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200° varmluft.
Riv brødet fra hinanden i grove, mundrette stykker. Vend dem i en frysepose med olie, der er blandet med presset hvidløg, salt og peber.
Bred brød, skinke, skiver af chorizo og peberfrugter i grove, mundrette stykke ud på en bageplade med bagepapir. Bag det hele sprødt i 10-12 minutter.
Steg kyllingebrystfileterne på en pande i olie, til kødet er gennemstegt. Nip og kog de grønne bønnerne i 3-5 minutter, så de stadig har bid.
Skær kylling og grønne bønner i mundrette bider, del tomater i halve, og bland det med plukket mozzarella, afdryppede butterbeans og salatens øvrige ingredienser. Servér med grofthakket persille på toppen.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk