Spansk kylling med hvidløg og salat med manchego
26. oktober 2018
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Stine Christiansen
Denne lækre hvidløgskylling leder tankerne mod Spanien, når duften af tomater og krydderurter spreder sig i køkkenet, mens retten simrer inde i ovnen.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 220°. Rens kyllingen, og del den i underlår, overlår og bryststykker.
Kog risene efter anvisningen på pakken.
Rens og halvér de små snackpeberfrugter. Hvis du bruger peberfrugter, så skær dem i grove tern.
Pil hvidløg, og læg dem i et ovnfad sammen med kylling og snackpeberfrugter. Krydr med oregano, salt og peber, og dryp med olie.
Steg kyllingen i ovnen i 30 minutter, til den er flot gylden.
Skyl og tør tomater, og fordel dem i fadet med kyllingen. Steg videre i endnu 10-15 minutter.
Bland ingredienserne i en lille skål.
Skyl og halvér salaterne, og læg dem på et fad. Fordel vinaigretten over salaten, og top med revet manchego.
Skyl og hak persille. Drys den færdigstegte kylling med oliven og persille, og servér sammen med ris.
Tip!
Manchego er en fast spansk ost, der har en fyldig og mild smag. Den er både god i mad og som tilbehør til et godt stykke brød eller på tapasbordet.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk