Spansk kartoffeltortilla med grillede padrons og fyldte serranoruller
27. november 2020
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Det spanske køkken byder på enkelhed, små hapseretter og masser af smag.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 180°. Skrub kartoflerne, og skær dem i tern på ca. 2 x 2 cm. Pil løget, og skær det i tynde skiver. Opvarm en pande med olie, og steg løg og kartoffeltern ved middellav varme i 10 minutter, til løgene er bløde og kartoflerne næsten møre, men ikke har taget farve.
Slå æggene ud i en skål, og pisk dem godt sammen med paprika, salt og peber med et piskeris. Hæld æggemassen over løg og kartofler, og ryst panden let, så æggemassen fordeler sig. Steg tortillaen ved middel varme i ca. 5 minutter, til den har sat sig i bunden og i siderne. Sæt herefter panden ind i ovnen, og steg tortillaen færdig i ca. 10 minutter, til den er fast.
Skær chorizo i tykke skiver, og rist dem på en varm pande, til de er gyldne på begge sider. Afdryp på fedtsugende papir. Skyl og hak persillen. Top tortillaen med ristet chorizo og persille.
Skyl og tør padronpebrene. Opvarm en (grill)pande med olie, og steg dem hårdt på panden, til de får sorte grillpletter. Bland flagesalt og chili. Anret pebrene i en skål, og drys med chilisalt.
Skyl og hak persillen fint. Rør flødeost sammen med persille, og krydr med salt og peber. Bred skinkeskiverne ud på et skærebræt, og smør hver skive med ca. 1 spsk. flødeost. Læg lidt friskskyllet rucola på, og rul dem sammen. Anret rullerne på et fad.
Servér kartoffeltortillaen i skiver sammen med grillede padrons, fyldte serranoruller og små skåle med oliven og saltmandler.
Tip!
Supplér evt.retten med godt brød og oliventapenade.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk