Spandauere
Spandauere er en elsket klassiker på morgenmordet. Her har vi fyldt de smørbagte basser med både hjemmelavet vaniljecreme og hindbærmarmelade, men du kan sagtens nøjes med blot en af delene eller bage halvdelen med creme og halvdelen med marmelade.
(7)
Ingredienser
Sådan gør du
Tip!
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Ifølge historien blev wienerbrødet opfundet i 1843 af en bager, der havde smagt croissanter fra Wien. Han prøvede med sin egen version, der også indeholdt remonce, og kaldte det wienerbrød. Resten er historie, og fremstillingen af wienerbrød tog fart og har siden udviklet sig til i dag at være noget, alle elsker, og alle kan lave.
Spandaueren, der også går under det appetitvækkende navn ”Bagerens dårlige øje”, er også en dansk opfindelse, men med et tysk navn, der refererer til den tyske bydel Spandau.
Tips til opskriften på spandauere
Til hjemmebagte spandauere skal du starte med at lave en wienerdej. Wienerdej er den grunddej, som anvendes til alle typer wienerbrød, f.eks. tebirkes, frøsnappere og croissanter, wienerstang etc. Overvej derfor, om du har lyst til at lave flere forskellige slags, nu du er i gang.
Når du arbejder med wienerdej, er det vigtigt, at alle ingredienser er køleskabskolde, så du nemt kan rulle dejen ud. Bager du spandauere på en varm sommerdag, vi du måske opleve, at din wienerdej hurtigt bliver blød og varm. Sker det, kan du lægge dejen på køl i 30. minutter, inden du fortsætter din rulning.
Du kan godt gøre dine spandauere helt klar med remonce, creme og syltetøj, og dernæst opbevare dem på køl natten over. Næste morgen skal du blot bage dem direkte fra køleskabet