Spanakopita-tærte
2. juli 2020
af
Emma Martiny.
Foto: Winnie Methmann
Spanakopita er en græsk tærte med dejligt, grønt fyld af spinat og feta og en sprød fillodejsbund.
Ingredienser
Sådan gør du
Optø spinaten, og afdryp den i en sigte. Pres det meste af væden ud af spinaten med en ske.
Pil og pres hvidløg. Rens forårsløg, og skær dem i tynde skiver. Hak dild fint.
Pisk æggene luftige i en skål, og tilsæt spinat, hvidløg, forårsløg, dild, muskatnød, peber, friskrevet parmesan og smuldret feta. Rør det hele sammen.
Tænd ovnen på 180°. Smør et ovnfast fad med olivenolie, og læg 8 af fillodejspladerne forskudt i fadet, så de dækker hele fadet, men der er plads nok i siderne til, at kanterne kan foldes over fyldet.
Hæld spinatfyldet i fadet, og fold kanterne af fillodejen indover. Læg de sidste plader oven på fadet, og skub siderne ned langs kanten af fadet.
Pensl overfladen med olivenolie, og drys med sesamfrø. Bag tærten i ovnen i ca. 30 minutter, til den er gylden. Servér med rucola og citronbåde.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk