Spanakopita - græsk spinattærte

19. oktober 2018 af .

Foto: Winnie Methmann

Spanakopita er en græsk spinattærte fyldt med cremet feta, på sprød og flaget fillodejsbund. Tærten er nem at lave, så den passer godt ind i en travl hverdag.

Ingredienser

Sådan gør du

Optø spinaten, og afdryp den i en sigte. Brug en ske, og pres det meste af væden ud af spinaten.
Pil og pres hvidløg. Rens forårsløg, og skær dem i tynde skiver. Hak dild fint.
Pisk æggene luftige i en skål, og tilsæt spinat, hvidløg, forårsløg, dild, muskatnød, peber, friskrevet parmesan og smuldret feta. Rør det hele sammen.
Tænd ovnen på 180°. Beklæd en bageplade med bagepapir, og læg 1 plade fillodej på den. Pensl med olie, og læg den næste plade over, dog en smule forskudt.
Gentag med alle pladerne, og forskyd dem for hver gang, så de kommer til at danne en nogenlunde symmetrisk stjerne.
Læg spinatfyldet i midten af stjernen, og fold dejen ind mod midten. Drys med sesamfrø, og bag tærten i ovnen i ca. 30 minutter, til den er gylden.
Lad tærten sætte sig i 10 minutter inden servering.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar