Spaghetti og kødsauce med rodfrugter

Spaghetti og kødsauce er måske den mest populære hverdagsret på de danske middagsborde. Pep den op med masser af grove grøntsager, så kan I bare spise løs.

Spaghetti og kødsauce med rodfrugter
0-30 min.

(0)

17. juli 2018 af Marie MelchiorFoto: Line Falck

Ingredienser

personer

Kødsauce

løg
2
hvidløg
2 fed
pastinakker
1
persillerødder
1
gulerødder
2
olivenolie til stegning
1 tsk.
hakket oksekød
600 g
flåede tomater
1 dåser
koncentreret tomatpuré
1 spsk.
balsamicoeddike
3 spsk.
tørrede chiliflager
½ tsk.
salt
peber

Tilbehør

spaghetti
500 g
gulerødder (gerne i forskellige farver)
4
bredbladet persille
3 stilke
parmesan
100 g

Sådan gør du

Kødsauce

Pil løg og hvidløg, og hak dem fint. Skrub eller skræl pastinak, persillerod og gulerødder, og skær dem i tern.
Varm olie op på en dyb pande, og steg løg og hvidløg. Tilsæt kød, og brun det godt. Tilsæt rodfrugter, og steg videre i 3-4 minutter.
Tilsæt flåede tomater, tomatpuré, balsamico og chiliflager. Krydr med salt og peber, og lad kødsaucen småsimre under låg i 15 minutter.

Tilbehør

Kog spaghetti efter anvisningen på pakken. Skrub eller skræl gulerødderne, og høvl dem i fine spåner med en tyndskræller.
Servér den kogte, afdryppede spaghetti med kødsauce, gulerodsspåner, skyllet, plukket persille og masser af friskrevet eller -høvlet parmesan.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'