Spaghetti og kødsauce med rodfrugter
17. juli 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Line Falck
Spaghetti og kødsauce er måske den mest populære hverdagsret på de danske middagsborde. Pep den op med masser af grove grøntsager, så kan I bare spise løs.
Ingredienser
Sådan gør du
Pil løg og hvidløg, og hak dem fint. Skrub eller skræl pastinak, persillerod og gulerødder, og skær dem i tern.
Varm olie op på en dyb pande, og steg løg og hvidløg. Tilsæt kød, og brun det godt. Tilsæt rodfrugter, og steg videre i 3-4 minutter.
Tilsæt flåede tomater, tomatpuré, balsamico og chiliflager. Krydr med salt og peber, og lad kødsaucen småsimre under låg i 15 minutter.
Kog spaghetti efter anvisningen på pakken. Skrub eller skræl gulerødderne, og høvl dem i fine spåner med en tyndskræller.
Servér den kogte, afdryppede spaghetti med kødsauce, gulerodsspåner, skyllet, plukket persille og masser af friskrevet eller -høvlet parmesan.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk