Spaghetti med tre slags bønner og ricotta
1. juni 2018
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Lea Kaa Hansen, Skovdal Nordic
Denne vegetariske pastaret mætter dejligt og ser smuk ud på middagsbordet.
Bemærk
Alle andre bønner end hestebønner bør altid koges i nogle minutter, inden de spises, da de indeholder lektiner, som kan give ubehag i maven. Dette fjernes imidlertid helt ved kogning.
Ingredienser
Sådan gør du
Kog spaghetti i letsaltet vand i en gryde efter anvisningen på emballagen.
Bring en anden gryde med vand i kog. Skær snittebønnerne i mindre stykker. Nip enderne af de grønne bønner. Bælg hestebønnerne.
Læg alle tre slags bønner i det kogende vand, og kog i 2 minutter.
Pil og hak løget, og steg det i olivenolie i en gryde ved middel varme, til det er gyldent. Vend de letkogte bønner og pesto i gryden, og steg videre i ca. 2 minutter. Smag til med salt og peber.
Vend bønnerne med afdryppet spaghetti, og drys med smuldret ricotta.
Tip!
Hvis hinden omkring den lille hestebønne virker sej, skal du fjerne den med en lille urtekniv, men er bønnerne helt friske og nye, kan hinden sagtens spises.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk