Spaghetti med muslinger og chili
1. juni 2018
af
Carsten Kyster.
Foto: Columbus Leth
Spaghetti med muslinger smager af ferie – bring stemningen ind i køkkenet, og lav retten selv!
Ingredienser
Sådan gør du
Rens muslingerne grundigt i rindende koldt vand. Fjern alle muslinger med hul eller sprækker i skallen. Muslinger skal være levende, når du går i gang med tilberedningen. Hvis skallen er lukket, er muslingen frisk og levende. Åbne muslinger skal bankes let ned i bordet, så du kan tjekke, om de lukker sig. Hvis de ikke lukker sig, skal de kasseres.
Kog imens spaghettien i letsaltet vand efter anvisningen på pakken.
Snit hvidløgsfeddene fint. Svits dem i olie i en stor gryde, uden at de tager farve.
Hæld de rensede muslinger i gryden, og vend godt rundt i dem med en grydeske i ca. ½ minut ved høj varme.
Hæld hvidvin over muslingerne, bring i kog, og lad muslingerne koge under låg i 2-3 minutter, til alle muslingerne har åbnet sig. Lav et tjek undervejs, da muslingerne ikke må få for meget varme, så bliver de hårde og seje.
Skyl persillen, og hak den groft. Knus chili let. Vend persille og chili i muslingerne, og smag til med salt.
Anret spaghetti og muslinger i varme, dybe tallerkener, og stil en skål med citron skåret i både frem på bordet.
Tip!
Hjertemuslinger tager sig smukt ud på tallerkenen, men kan være lidt svære at få fat i. Spørg fiskehandleren, om de kan skaffes – eller brug blåmuslinger i stedet, de smager lige så godt.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk