Spaghetti med muslinger og chili

Spaghetti med muslinger smager af ferie – bring stemningen ind i køkkenet, og lav retten selv!

Spaghetti med muslinger og chili
0-30 min.

(2)

31. maj 2018 af Carsten KysterFoto: Columbus Leth

Ingredienser

personer
hjertemuslinger (eller blåmuslinger)
2 kg
spaghetti
400 g
hvidløg
4 fed
olivenolie til stegning
2 spsk.
hvidvin
4 dl
bredbladet persille
1 håndfulde
tørrede hele chilier
1
salt
citroner
1

Sådan gør du

Rens muslingerne grundigt i rindende koldt vand. Fjern alle muslinger med hul eller sprækker i skallen. Muslinger skal være levende, når du går i gang med tilberedningen. Hvis skallen er lukket, er muslingen frisk og levende. Åbne muslinger skal bankes let ned i bordet, så du kan tjekke, om de lukker sig. Hvis de ikke lukker sig, skal de kasseres.
Kog imens spaghettien i letsaltet vand efter anvisningen på pakken.
Snit hvidløgsfeddene fint. Svits dem i olie i en stor gryde, uden at de tager farve.
Hæld de rensede muslinger i gryden, og vend godt rundt i dem med en grydeske i ca. ½ minut ved høj varme.
Hæld hvidvin over muslingerne, bring i kog, og lad muslingerne koge under låg i 2-3 minutter, til alle muslingerne har åbnet sig. Lav et tjek undervejs, da muslingerne ikke må få for meget varme, så bliver de hårde og seje.
Skyl persillen, og hak den groft. Knus chili let. Vend persille og chili i muslingerne, og smag til med salt.
Anret spaghetti og muslinger i varme, dybe tallerkener, og stil en skål med citron skåret i både frem på bordet.

Tip!

Hjertemuslinger tager sig smukt ud på tallerkenen, men kan være lidt svære at få fat i. Spørg fiskehandleren, om de kan skaffes – eller brug blåmuslinger i stedet, de smager lige så godt.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'