Spaghetti med muslinger og chili
Spaghetti med muslinger smager af ferie – bring stemningen ind i køkkenet, og lav retten selv!

0-30 min.
(2)
31. maj 2018 af Carsten KysterFoto: Columbus Leth
Ingredienser
personer
- hjertemuslinger (eller blåmuslinger)
- 2 kg
- spaghetti
- 400 g
- hvidløg
- 4 fed
- olivenolie til stegning
- 2 spsk.
- hvidvin
- 4 dl
- bredbladet persille
- 1 håndfulde
- tørrede hele chilier
- 1
- salt
- citroner
- 1
Sådan gør du
Rens muslingerne grundigt i rindende koldt vand. Fjern alle muslinger med hul eller sprækker i skallen. Muslinger skal være levende, når du går i gang med tilberedningen. Hvis skallen er lukket, er muslingen frisk og levende. Åbne muslinger skal bankes let ned i bordet, så du kan tjekke, om de lukker sig. Hvis de ikke lukker sig, skal de kasseres.
Kog imens spaghettien i letsaltet vand efter anvisningen på pakken.
Snit hvidløgsfeddene fint. Svits dem i olie i en stor gryde, uden at de tager farve.
Hæld de rensede muslinger i gryden, og vend godt rundt i dem med en grydeske i ca. ½ minut ved høj varme.
Hæld hvidvin over muslingerne, bring i kog, og lad muslingerne koge under låg i 2-3 minutter, til alle muslingerne har åbnet sig. Lav et tjek undervejs, da muslingerne ikke må få for meget varme, så bliver de hårde og seje.
Skyl persillen, og hak den groft. Knus chili let. Vend persille og chili i muslingerne, og smag til med salt.
Anret spaghetti og muslinger i varme, dybe tallerkener, og stil en skål med citron skåret i både frem på bordet.
Tip!
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner