Spaghetti med lynstegte rejer, chili og persille
4. april 2023
af
Ditte Ingemann.
Foto: Lene Samsø
Denne fest af en pastaret egner sig til både hverdag og gæstemiddag. Der er smæk på smagene med både hvidløg, chili, citron og persille.
Ingredienser
Sådan gør du
Rens rejerne, og fjern den tynde sorte tarmstreng. Pil og hak hvidløg og rødløg fint. Varm olie op i en stor pande ved middel varme.
Steg hvidløg, rødløg og chiliflager på panden ved svag varme i 4-5 minutter. Tag panden af varmen.
Kog spaghetti i en gryde efter anvisning på pakken. Afdryp spaghettien, og hæld den tilbage i gryden.
Hæld hvidløgs- og chiliolien fra panden over spaghettien, og vend det godt rundt. Krydr med salt og peber. Læg låg på gryden, så spaghettien holdes varm.
Skyl og skær cherrytomater i halve. Sæt panden tilbage på komfuret, hæld en smule olie på, skru op for varmen, og lynsteg rejer og cherrytomater. Krydr med salt og peber.
Skyl og hak persille. Vend persille, rejer og cherrytomater i spaghettien, og pres saften fra citronen henover. Dryp med olivenolie, og top med peber og friskrevet parmesan før servering.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk