Spaghetti med klassisk italiensk ragout
7. april 2019
af
Cecilie Svensson.
Foto: Stine Christiansen
En ægte italiensk kødsauce indeholder flere slags kød og bliver serveret med dampende varm pasta og masser af friskrevet parmesan.
Bemærk
Simretid: Mindst 2 timer.
Ingredienser
Sådan gør du
Steg bacon i olie i en gryde, til den begynder at afgive fedt og blive sprød i kanterne.
Pil hvidløg, og hak det fint. Skræl guleroden, og hak den fint. Rens bladselleristilke, og hak dem også fint.
Hæld grøntsager og laurbærblade i gryden, og lad dem stege sammen med baconen i 3-5 minutter.
Tilsæt også svinekød og oksekød, og brun det. Hæld rødvin og fond over, og tilsæt timianen.
Lad saucen simre under låg ved svag varme i mindst et par timer, gerne mere. Tjek med jævne mellemrum, om ragouten koger tør. Hvis den gør det, kan du tilsætte en smule vand.
Smag til med salt og peber og en smule sukker.
Kog spaghettien i rigeligt saltet vand, og servér retten med masser af friskrevet parmesan.
Tip!
Denne ragout bliver bare bedre og bedre, jo længere tid den får lov til at stå og simre, så sæt gerne hele eftermiddagen af, hvis du kan!
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk