Spaghetti med hjemmelavet pesto og serranoskinke
28. september 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Hjemmelavet pesto er en genial måde at løfte en simpel pastaret til nye højder på. Top retten med frisk mozzarella, serranoskinke og ærter.
Ingredienser
Sådan gør du
Tag lidt basilikumblade fra til pynt. Blend resten af basilikumbladene i en blender eller foodprocessor sammen med pinjekerner, friskrevet parmesan og olie, til du får en tyktflydende pesto.
Smag pestoen til med citronsaft, salt og peber, og justér evt. konsistensen med lidt mere olie. Hæld pestoen i et glas med låg, og sæt den på køl indtil servering.
Kog spaghetti efter anvisningen på pakken, og sigt vandet fra. Vend spaghettien sammen med pestoen.
Bælg ærterne. Afdryp mozzarellaen, og pluk den i mindre stykker. Anret spaghettien i skåle, og top den med serranoskinke og mozzarella.
Drys med ærter, og krydr med peber. Drys med de basilikumblade, du tog fra til pynt, og servér retten med hvidløgsflutes til.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk