Spaghetti med broccoli og ansjoser
De salte ansjoser giver et godt modspil til broccolien, men de kan sagtens udelades, hvis du foretrækker det. Servér med revet pecorino til.

0-30 min.
(0)
10. august 2018 af Mai KnauerFoto: Columbus Leth
Ingredienser
personer
- spaghetti
- 400 g
- broccoli
- ½
- skalotteløg
- 1
- hvidløg
- 2 fed
- tørrede chiliflager
- 1 tsk.
- ansjosfileter i olie
- 4
- olivenolie til stegning
- ½ dl
- hvidvin
- 1 dl
- salt
- peber
Til servering
- pecorinoost
- 100 g
- blandet grøn salat
- 75 g
Sådan gør du
Kog spaghettien efter anvisningen på pakken. Skyl broccolien, og skær den i buketter. Lad broccolibuketterne koge sammen med spaghettien de sidste 1-2 minutter af spaghettiens kogetid.
Pil skalotteløget, og hak det fint. Pil hvidløgsfeddene, og knus dem i en morter sammen med chiliflager og ansjoser.
Steg skalotteløget i olivenolie på en pande, til det er let gyldent. Tilsæt ansjosblandingen, og rør rundt. Hæld hvidvin ved, og lad det koge lidt ind på panden.
Tag den færdigkogte spaghetti og broccoli op af gryden med en hulske, kom det på panden, og krydr med salt og peber.
Servering
Anret pastaretten med friskrevet pecorino på toppen, og byd en blandet grøn salat til.
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner